Ini Adalah Bursa Freight Exchange Yang Pertama Bagi Rangkaian Jalan Raya Malaysia!

Adakah Anda Tahu?

empty truck research Malaysia

Apa Itu Transport4U?

Transport4U memperkenalkan perkhidmatan atas talian yang pertama Beroperasi Di Malaysia semata-mata untuk syarikat pengangkutan dalam negara. Transport4U menampung segala-galanya daripada pergerakan kurier melalui pengangkutan ringan dan pembawa muatan yang lebih besar.

Peluang besar untuk pelanggan menuntut kos penghantaran dari syarikat pengangkutan di mana terdapat beribu-ribu trak kosong kembali ke pangkalan mereka kosong setiap hari. transport4u memberi sepenuh tumpuan kepada Sektor ini.

Angka yang sangat jelas ; 77 % daripada syarikat pengangkutan kecil dan sederhana kembali ke pangkalan mereka tanpa beban dalam perjalanan melebihi 100km . Ini menunjukan ketidakcekapan pengstukturan rangkaian pengangkutan di Malaysia yang mana mengakibatkan kerugian berjuta-juta ringgit setahun.

Load Capacity Scenarios

normal freight movements combined shipments

Setelah selesai membuat penghantaran pengangkutan akan kembali ke pengkalan. Kebanyakkanya akan kembali tanpa muatan,hanya Transport4U dapat membantu anda menyelesaikan masalah tersebut.

Rutin Perjalanan

Kebanyakan syarikat pengangkutan kecil atau besar akan melakukan rutin perjalanan yang sama. Samaada harian atau mingguan juga bulanan. Kebanyakan nya tidak mempunyai muatan yang penuh. Disebabkan permasalahan tersebut syarikat pengangkutan terpaksa mencari jalan untuk menggabungkan muatan pengangkutan lain menjadi kepada satu pengangkutan. Syarikat pengangkutan yang tidak berjaya untuk mencari muatan tambahan boleh menggunakan Transport4U sebagai platform untuk mendapat tawaran pekerjaan. Syarikat pengangkutan yang mempunyai lebihan tempahan juga boleh mencari pengangkutan tambahan.

Gabungan Pengangkutan

Kos untuk menggunakan sub kontrak dapat dikurangkan dengan menggunakan platform Transport4U. Syarikat pengangkutan senantiasa mahukan pengangkutan mereka penuh dengan muatan tidak kira samada pergi atau balik dari membuat penghantaran.Disebabkan itulah kami dari Transport4U akan membantu anda mengatasi masalah yang dihadapi oleh syarikat-syarikat pengangkutan.

Terdapat Banyak Cara Pengguna Menggunakan Perkhidmatan Kami:

  1. Hanya ahli berdaftar sahaja yang mempunyai akses untuk melihat maklumat pengguna, jadi anda boleh membida untuk mendapatkan lebih kerja.
  2. Anda boleh senaraikan jadual perjalanan anda di laman sesawang kami bagi membolehkan pengguna yang ingin menghantar barang dilaluan yang sama dengan perjalan anda menghubungi anda.
  3. Anda boleh senaraikan ruangan kosong pengangkutan anda dilaman sesawang kami bagi membolehkan pengguna yang ingin menghantar barang menghubungi anada.
  4. Anda dapat mencapai kata sepakat bagi kedua-dua belah pihak.

How To Check Their Track Record?

It's impossible to walk around KL or any other big Malaysian city without seeing these Lori Sewa signs (lorry for hire) sprouting up on every available tree and street lamp surrounding housing developments. However, how is it possible to do background checks on the reliability and trustworthiness of the transporters behind these impromptu illegal advertisements?

Transport4U Logo

Make Your Move The Transport4U Way:

How can we help you?

We encourage transport and logistics companies to contact us, we are happy to discuss how we can help your business.

We can help any commercial or industrial enterprise achieve transport savings of up to 70%, we encourage any business organisation wanting to transport their goods to contact us, we are happy to discuss how we may reduce your transportation costs.